5 duurzame voornemens voor 2020

  • Geplaatst op
5 duurzame voornemens voor 2020

Aan het begin van het nieuwe jaar struikel je over lijstjes met goede voornemens. Het is mooi om te zien dat hier ook vaak goede voornemens bij staan om duurzamer te leven. Maar wat is nou écht effectief? Hierbij vijf tips waarmee je flinke duurzame stappen zet.

Aan het begin van het nieuwe jaar struikel je over lijstjes met goede voornemens. Het is mooi om te zien dat hier ook vaak goede voornemens bij staan om duurzamer te leven. Maar wat is nou écht effectief? Hierbij vijf tips waarmee je flinke duurzame stappen zet.

 

1. Consumeer minder 

Het klinkt altijd makkelijker dan gedaan maar goed nadenken voordat je iets nieuws aanschaft is belangrijk. Productie en transport zijn grote vervuilers. Dus kun je het oude product misschien nog repareren of is het iets wat je tijdelijk kan lenen? Ook tweedehands kopen verminderd productie! En als je dan toch bezig bent waarom verkoop je de producten die in jouw huis staan die je niet meer nodig hebt niet op marktplaats? Ruimte in je huis, extra inkomsten en goed voor het milieu! Iedereen blij :)

 

2. Eet minder vlees

De vleesindustrie heeft veel water en land nodig. Daarnaast komt er ook nog de uitstoot van de dieren bij. En de leefomgeving van de dieren wil je misschien ook nog in overweging nemen. Heel wat redenen dus om dit jaar een extra dag per week te kiezen voor een vega(n) menu!

 

3. Reis slimmer

De auto en het vliegtuig zijn hele handige vervoersmiddelen maar helaas ook vervuilers. Als we hier met zijn alle minder gebruik van maken heeft dit een enorme impact!

Wist je dat er bijvoorbeeld achter dat voor de productie van 1.200 boterhamzakjes net zoveel aardolie nodig is als voor het maken van één liter benzine. De auto wat minder gebruiken heeft dus een veel groter effect. Goed om te weten als je echt wilt verduurzamen!

 

4. Verbruik minder plastic 

Plastic wordt voor heel veel producten gebruikt zoveel dat je er haast niet meer bij stil staat wat je allemaal koopt wat in plastic verpakt zit. Vandaar dit goede voornemen! Kies producten in de winkel die niet verpakt zijn in plastic en zoek alternatieve voor producten waarbij dit lastig is. Voor badkamerartikelen lijkt er geen ontkomen aan maar kijk eens hier en laat je verrassen! Neem eigen verpakkingen mee waar dit mogelijk is, denk hierbij aan de bakker, de groenteboer en de markt.

 

Bekijk onze plasticvrije verzorgingsartikelen op zerow.nl.

 

5. Minder energie besparen 

Dit kan op heel veel verschillende manieren. Een hele makkelijke is stap over op groene stroom. En loop eens door je huis en kijk welke producten altijd aangesloten zijn op stroom wellicht kun je er wel een aantal verminderen. Je kunt ook de verwarming een halve graad kouder zetten om zo energie te besparen.

Woon jij in een koopwoning? Hoe duurzaam is je huis? Wellicht is extra isolatie mogelijk of wil je zonnepanelen op je dak laten leggen.

Voor meer goede tips kijk eens op de website van Milieu centraal.

Copyright 2020 zerow Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »