6 verzorgingsproducten om nog meer plastic te besparen

  • Geplaatst op
6 verzorgingsproducten om nog meer plastic te besparen

Je hebt al eerste stappen gezet om plasticgebruik te reduceren. Neem nu de volgende stap - in de badkamer zijn veel mogelijkheden om geen plastic meer te gebruiken.

De eerste stappen richting het verminderen van onze plastic consumptie ken je nu misschien wel. Je neemt je eigen boodschappentas mee en ook voor je brood en fruit neem je wellicht al katoenenzakjes mee naar de winkel. Dit scheelt al een heleboel plastic!

Toen ik deze stappen had gemaakt werd ik nieuwsgierig naar opties om nog een stapje verder te gaan. Ik stond in de badkamer toen ik eens goed rondkeek en zag hoeveel plastic er in één kamer verzameld was. Tandenborstels, tubes, flesjes enz. Daarom ben ik op zoek gegaan naar duurzamere opties. Hieronder mijn lijst aan interessante alternatieve waarbij sommige heel makkelijk zijn om te proberen en andere misschien iets meer tijd nodig hebben om aan te wennen. Ik heb ze daarom ook niet allemaal in één keer geprobeerd. Een aantal producten heb ik al in gebruik de andere zullen snel volgen. Ik ben heel benieuwd!

Met welk product of producten doe jij met mij mee?

 

1. Wasbare make-up pads

Ik gebruik zelf niet heel veel make-up maar toch gebruik ik gooi ik elke avond 2 wattenschijfjes weg en dat kan beter. Deze wasbare pads zijn fijn in het gebruik en kunnen gewoon gewassen worden. Ik heb er nu 10 in de kast liggen en hiermee grijp ik nooit mis. Bekijk de wasbare make-up pads

 

2. Bamboe wattenstaafjes

Wattenstaafjes zo klein dat ze vaak aan de aandacht ontsnappen. Ik heb een tijdje geprobeerd om ze niet meer te gebruiken maar bij het aanbrengen en (kleine stukjes) verwijderen vind ik wattenstaafjes heel handig en wil ik eigenlijk niet zonder… En met deze simpele optie hoeft dat ook niet. Bamboe! Wat kun je er niet mee zou je haast kunnen zeggen. In ieder geval kun je er wattenstaafjes mee maken die een stuk minder belastend zijn voor de natuur. Ik ben fan! Kijk hier verder 

 

3. Deodorant op blok

De meeste deodoranten zijn verpakt in plastic verpakkingen of in aluminium. Beide verpakkingen hebben niet mijn voorkeur. Er zijn enkele merken die een glazen verpakking hebben en dit is natuurlijk al een hele verbetering maar dit product gaat nog één stapje verder en wekte daarmee mijn interesse. Deodorant op blok! De Palmarosa olie is antibacterieel en daardoor heel hygiënisch. De olie beschermt ook de huid en voorkomt geurtjes. Lees verder over deze deodorant 

 

4. Bamboe tandenborstels

Zo als ik net al zei, Bamboe is het nieuwe tover materiaal. Hiervan kunnen ook hele mooie en duurzame tandenborstels gemaakt worden. Voor nu nog alleen handtandenborstels maar wie weet volgen de elektrische borsteltjes ook nog wel. Zelf neem ik vaak nog een handtandenborstel mee als ik op reis ga en dan pak ik deze zeker in!

 

5. Tandpasta op een stokje

Tandpasta tubes zijn altijd gemaakt van plastic en het leek dan ook dat hier geen ontkomen aan zou zijn. Maar er is een alternatief! Tandpasta op een stokje. Het klinkt even raar maar doordat er goed over het product en de verpakking is nagedacht eindigt dit product op mijn lijst. Wil jij het ook proberen? Klik dan hier

 

6. Wasnoten

En toen was daar nog de wasmand. Ik gebruik al waspoeder die verpakt is in karton in plaats van plastic en vrij is van parfum maar er is een overtreffende trap. Wasnoten zijn natuurlijk, hype-allogeen, biologisch afbreekbaar en er wordt niets toegevoegd aan het water. Ook zorgen de wasnoten voor kleurbehoud van je kleren! Klinkt erg goed vind ik en zeker het proberen waard. Wil je meer weten over de voordelen van wasnoten, of hoe je ze gebruikt? Lees dan deze blog.

Copyright 2020 zerow Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »