5 tips voor een leuke en bewuste picknick

5 tips voor een leuke en bewuste picknick

Het is weer tijd om te gaan picknicken! Toen ik laatst mijn picknick aan het voorbereiden was realiseerde ik mij dat er zo veel plastic picknick spullen mee gingen. En dat terwijl ik probeer mijn plastic gebruik sterk te verminderen. Gelukkig zijn er al heel veel betere alternatieven te vinden.

De zon laat zich weer af en toe zien en wat is er leuker om te doen dan te gaan picknicken. Lekker naar het park, strand of bos met je eigen hapjes en drankjes een paar uur van de zon genieten.

Toen ik laatst mijn picknick aan het voorbereiden was realiseerde ik mij dat er zo veel plastic picknick spullen mee gingen. En dat terwijl ik probeer mijn plastic gebruik sterk te verminderen. Gelukkig zijn er al heel veel betere alternatieven te vinden.

 

5 tips voor een leuke en bewuste picknick

 

1. Plasticvrij servies en bestek

Het lijkt zo gemakkelijk bordjes, bekers en bestek die je meteen weg kan gooien. Scheelt weer een hoop spul om mee naar huis te nemen. Helaas betekent dit ook heel veel onnodig afval. Een alternatief is herbruikbaar plastic maar dit is ook niet ideaal omdat het nog steeds plastic is. Een leuk en licht alternatief is bamboe. Daarnaast ziet het er ook nog eens hartstikke leuk uit! Hier vind je verschillende vrolijke bamboe opties. https://www.kleinezebra.com/432-bamboe-servies-engel

 

2. Potjes voor etenswaren.

Eerlijk gezegd zie ik nog steeds een hoop plastic potjes in mijn kast staan. Die kan ik natuurlijk nog steeds gebruiken voor mijn picknick maar als ik op zoek ben naar een vervangend product zoek ik naar producten met zo weinig mogelijk plastic. Bijvoorbeeld leuke glazen potten, papieren of roestvrijstalen opties. https://www.zerow.nl/onderweg/lunchboxen-boterhamzakjes/

 

3. Tassen

Alle lekkere hapjes en drankjes moeten wel goed aankomen op mijn stemming. Een koelbox die niet van plastic is lijkt lastig maar er zijn ook hele praktische en leuke koeltassen. En voor de overige spullen kun je gebruik maken van een leuke picknickmand of linnentassen. Op deze website vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde picknick. https://www.picknickmand.be/

 

4. Speelgoed

Als je gaat picknicken met kinderen of huisdieren neem je vaak ook speelgoed mee. Een bal, emmertje of vlieger kan eenvoudig blijven liggen. Kijk daarom voordat je gaat goed om je heen of je ook al je speelgoed weer mee terug neemt naar huis.

 

5. Afval

Een inkoppertje misschien maar ik wil hem niet achterwegen laten: neem al je afval na afloop weer mee naar huis waar je het afval ook weer kunt splitsen. Je kunt ook gebruikmaken van de prullenbak die in de buurt staat natuurlijk.

Helaas doet nog niet iedereen dit, door ook rondzwervend afval op te ruimen maar je de picknick plaats mooier en help je de natuur.

 

Nog op zoek naar leuke recepten voor je volgende picknick? Kijk dan hier eens voor wat inspiratie. https://chickslovefood.com/recept/9x-picknick-recepten/

 

Copyright 2020 zerow Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »