Jouw webshop voor een zero waste lifestyle

Wij zijn zerow - een webshop die mogelijkheden aanbiedt om te leven zonder afval. Draag bij aan een plasticvrije zero waste toekomst. Gebruik katoenen tassen, maak je eigen schoonmaakmiddelen, koop wasnoten, en drink uit hippe herbruikbare drinkflessen en koffiebekers.

Onze ambitie is om Nederland bewust te maken van de “zero waste” mogelijkheden, en zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Waarom bestaat zerow

Tegenwoordig worden wij er voldoende aan herinnerd - het klimaat wordt extremer, de oceanen stijgen, en vele diersoorten sterven uit. En wij zijn de oorzaak door de uitstoot van Co2 gassen. Maar Nederland is goed bezig. We zetten zonnepanelen op ons dak en rijden (semi-)elektrische auto’s.

Maar wat vaak vergeten wordt is dat de bergen afval die wij produceren een enorme invloed hebben op de Co2 uitstoot. Dit gaat niet alleen over het weggooien van afval, maar ook over het produceren van producten waar niet-afbreekbare stoffen (zoals plastic) zijn gebruikt.

En hoe goed wij het in Nederland ook willen doen met recyclen, dit is helaas niet de oplossing. In 2017 heeft het CPB aangegeven dat plastic recycling in Nederland niet goed werkt.

Een oplossing die werkt en leuk kan zijn - een zero waste lifestyle

Gelukkig zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden om beter hiermee om te gaan. En dit hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten.

Wat kunnen wij doen?

In een notendop:

  1. Minder producten kopen waar plastic in verwerkt is of is verpakt,
  2. Minder snel artikelen zoals kleding of elektrische producten vervangen,
  3. Minder chemische producten kopen die het water vervuilen, en
  4. Minder eten weggooien zonder te composteren.

In onze webshop kom je vele ideeën tegen. Bijvoorbeeld, leer eens hoe je zelf schoonmaakmiddelen kan maken, of de was doet zonder het kopen van die grote plastic verpakking met wasmiddel.

Andere manieren om bij te dragen

Kijk ook eens op milieucentraal.nl. Daar staan veel tips om beter om te gaan met afval.

En mocht je een directe donatie willen leveren aan zero waste - kijk dan op de website van de Plastic Soup Foundation - een mooi initiatief om plastic in de oceanen terug te dringen. Je kan tevens ook bij zerow een donatie aan Plastic Soup doen, bij het afrekenen van je aankoop.

 

contactgegevens

Adres  |  Schilddragerstraat 11, 5247KM Rosmalen

KVK  |  67873634

BTW nummer  |  NL147083072B01

Email  | [email protected]

 

Copyright 2020 zerow - Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »